Op de lange termijn maakt negatieve stress je niet alleen ziek, het maakt ook je dik. Zelfs in de oudheid werd een platte buik beschouwd als zijnde een schoonheidsideaal. Ondertussen is een six-pack een must voor velen. Of we het nu hebben over Cristiano Ronaldo in de advertentie voor Armani of die verleidelijke kerel uit de Davidoff-advertentie, de boodschap is duidelijk: een six-packs is hót. Zelfs vrouwen zweren bij een platte buik. Ongeacht of je buikspieren nodig hebt die duidelijk zichtbaar te zijn of niet, één ding is zeker – te veel buikvet is niet alleen een esthetisch probleem. Namelijk, het zogenaamde viscerale buikvet kan een risico voor jouw gezondheid zijn. Een situatie kan kritiek worden als er te veel vet, rondom de organen, zich in de buik nestelt. Er zijn drie dingen die helpen om er vanaf te komen: meer beweging, goede voeding en ontspanning. Niet alles is echter even goed of juist voor elke persoon. Het ontspanningsaspect is vaak volledig onderschat. Onderzoek voor jezelf hoe jij om kunt gaan met je stress niveaus is écht de moeite waard. Mensen die niet worden blootgesteld aan verhoogde stress zullen dat namelijk wel doen en een hogere leeftijd bereiken op een gezondere manier. Dit is keer op keer bewezen door studies.

Slow down: negatieve stress kan je dik maken!

Zelfs als de media, het bedrijfsleven en het dagelijks leven het laten lijken alsof er altijd wel iets is om een behoefte te versnellen, weigeren dan gewoon om absoluut alles te doen en overal te zijn. Vertraag en ontspan! Ga op een ‘mediadieet’ en relax!

Plan e-mail vrije uren per week en ontspan in de Airzone lounge. Vergeet even alle mobiele schermen, prikkels van andere en relax! Rust en sereniteit zijn niet alleen een balsem voor je ziel. Je lichaam werkt beter als het stresshormonen kan afbreken. Het verhoogt de stofwisseling, het kan voedingsstoffen gemakkelijker absorberen en vet efficiënter verbranden. Als je een gezond lichaam vol vitaliteit – en een platte buik wil hebben dan is dat precies wat je wilt bereiken.

Energieke groet,

Jonathan van Westering

Even op adem komen: ‘het is jouw leven!’

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *