Je welzijn verbeteren, lekker in je vel zitten en meer energie hebben?

Je zou kunnen zeggen dat veel mentale problemen al bij de inhoud van een winkelwagen ontstaan. Fastfood, frisdrank en bewerkte koolhydraten zoals cornflakes en ontbijtkoek zijn voorbeelden van verkeerde voeding. Ze werken verstorend in de hersenen.

Een voedingspatroon vol bewerkte voedingsmiddelen verlaagt letterlijk het IQ. Bij kinderen is de schade op de hersenontwikkeling soms onherstelbaar, dus gezonde voeding is in de zwangerschapstijd en eerste kinderjaren extra cruciaal.

Het is logisch dat je hersenen de juiste voedingsstoffen nodig hebben om optimaal te kunnen functioneren. Volwassenen hebben steeds meer mentale problemen, van depressiviteit tot overprikkeling. Voeding heeft een directe relatie met het functioneren van de hersenen, omdat de hersenen vanuit de voeding worden gevormd en onderhouden. Goede voeding draagt bij aan het verbeteren van het IQ, stemming, gedrag, geheugen en concentratie. Het verbetert de lees- en schrijfvaardigheden.

Voeding en geestelijke gezondheid gaan hand in hand. Naast voeding zijn beweging, ontspanning, veiligheid en zekerheid ook belangrijk. Met voeding kun je het potentieel van een mens vergroten, waardoor er meer van het leven te genieten valt. Op dit moment zijn er ruim één miljoen mensen die antidepressiva slikken, maar miljoenen anderen zitten niet lekker in hun vel. Hoe is het met jouw stemming? Heb jij zin in deze nieuwe dag? Ben je vaak prikkelbaar of geïrriteerd (kort lontje)?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *